tisdag 16 februari 2010

Elsa går på ridskola


En lång och givande arbetsdag har jag haft idag. Mycket kontorsarbete, en elev som har tränat, några ärenden och så avslutningsvis Föräldrapaketet och ryttarmöte. Vi har en ny ridlekisgrupp och en ny nybörjargrupp för barn som har startat denna termin på tisdagarna. Alla föräldrar går Föräldrapaketet som Camilla och jag är ledare för. I Föräldrapaketet presenterar vi anläggningen och verksamheten. Vi informerar om reglerna kring ridskolan och om stallets ordningsregler. Vi pratar om hästens beteende och går igenom hur man leder hästen, borstar, sadlar och tränsar mm. Vi visar filmen I säkraste laget och delar ut informationsmaterial om säkerhet, ryttarens utrustning, hur hästarna fungerar och om deras skötsel osv. Vi berättar om vad en ridlektion kostar, dvs vad kostar en häst och anläggning i drift. Vi pratar också om det ideella arbetet inom föreningen och vad vi förväntar oss av elever och föräldrar och vad de kan förvänta sig av oss. Vi tar säkert upp en del andra saker också som jag inte kommer på nu. Det är jättekul att hålla i detta och få träffa föräldrarna.



Elsa är en av de som har börjat på ridlekis. Hon har Nettan som ridlärare och hennes favorithäst är Aristocat. Idag red hon Undra och satt väl och somnade däruppe på hästryggen så Nettan sa det efteråt att det är bra om jag tar upp det på Föräldrapaketet att barnen ska vara utvilade när de kommer till sin ridning. Hahaha... jag lovar att ta upp det med Elsas pappa.

2 kommentarer:

Jessica Lindgren sa...

Vilket kanonjobb ni gör!
Hur gamla måste barnen vara för att gå på ridlekis?

Madde Dunsäter sa...

Tack Jessica! Vi har ingen nedre åldersgräns men de bör nog vara minst tre år och det är väl kanske i minsta laget ändå. Elsa fyllde tre i början av januari.