torsdag 23 juli 2009

Femman

I tisdags var Caroline och jag nere med Femman hos Jonas Tornell. Han var fräsch och ska nu ridas igång ordentligt igen. Han har en cysta i vänster framknä och troligtvis är det den som spökar. En cysta är som ett hålrum i skelettet och detta hålrum kan i sällsynta fall fyllas med ledvätska vilket är förenat med smärta. När ledvätskan sen trycks ut igen så är hästen ohalt. Det troliga är att han har haft denna cysta sen han var ca 1 år och eftersom han är 13 idag är det inget som man behöver bekymra sig över. Återkommer hältan så kan man spruta cortison.
Så nu red jag honom igår kväll och han var jättefin och härlig att rida. Rund, mjuk, pigg, glad och arbetsvillig. Jättekul!
Idag åker vi på semester igen så det är Carro och Sanna som kommer att rida honom torsdag-söndag. Jag ska vara noga med nu i igångsättningen att han lyssnar för små hjälper och att han är rund och reglerbar i galoppen. Mycket cavaletti, klättring och skogen får det också bli. Eftersom han inte har varit avställd helt så räknar jag med att vi är igång igen på ca tre veckor.

1 kommentar:

Jessica sa...

Skönt att ni hittat vad det är. massor av kramar jessica