torsdag 5 november 2009

Het potatis

Heja Småland säger jag bara! Ett öppet brev från Smålands Ridsportförbunds tävlingssektionen gick igår ut i Ridsport-Sverige. I detta brev tas upp hur en del tävlande, ryttare och föräldrar och även tränare behandlar sina hästar och framförallt funktionärer på ett negativt sätt under tävlingar. Läs brevet här och glöm inte att läsa kommentarerna också (verkar finnas behov av att ta upp detta). Många tävlande borde tänka på att utan klubbar, funktionärer och allt ideellt engagemang så blir det inga tävlingar. Vad handlar allt om idag? Rider och tävlar man inte längre för att ha roligt eller vad är det frågan om? Ibland undrar jag vart vi är på väg och vad det är för fel när man inte sätter hästen först och värnar den. Vi lägger så mycket pengar och tid på denna sport ska man då inte se till att må bra, vara glad och bara ha kul! Kom igen nu va! Tummen upp för Lasse, Annx2, Ville och Maria.

6 kommentarer:

Fredrika sa...

När man läser detta så undrar man ju.. men faktum är att så är det där ute på tävlingarna. Hur ofta har man heller inte hört missnöjda ryttare som skäller och svär på sin häst för att den gör si eller så. Hemskt är det att höra med tanke på att det säkert inte var hästen som gjorde fel utan ryttaren, men det är lätt att skylla ifrån sig.

Hästdagbok om Janna fan Althena sa...

Ja detta verkar vara vanligt ute på våra tävlingar och förvånande nog är det ingen som reagerar !! Har man en tävlingsledare som cirkulerar runt så borde denne person faktiskt tillrättavisa dålig horsemanship och allmäna otrevligheter för då kanske våra funktionärer vågar reagera ochså eller åtminstone ha någon att vända sig till och som tar tag i problemet! Hjälper ju inte att bara göra en skrivelse, man måste agera på plats !!! Våga reagera !
Så många ponnyer som var så illa ridna på de senaste tävlingarna men ingen säger något !! Varför ? Vi tiger ju och samtycker eftersom vi inte säger något,dvs vi accepterar det beteendet ! Jag tycker att överdomare o tävlingsledare har ett stort ansvar där, det är banne mig deras jobb och därför dom är där !För att värna om hästar, ryttare och våra funktionärer !

Ewa sa...

Fast det var barn som blev tillsagda inne på banan när de använde spöet för flitigt på våra ponnytävlingar.

Hästdagbok om Janna fan Althena sa...

Det är bra ! Och det är precis så det måste vara ! Annars blir det aldrig någon ändring !

Cecilia sa...

Det är allas ansvar på tävlingen att se till att det är en bra stämning och att hästarna går främst! Vågar man inte säga till på plats kan man gå till tävlingsledningen, för de kan inte vara över allt.

sofi sa...

Tycker det är bra att detta kommer upp i ljuset. Samma saker sker i Skåne. Det är inte roligt att stå som funktionär på tävling när alla bara klagar.