lördag 14 mars 2009

I stallet fostras morgondagens ledare

Förra helgen var fyra tjejer som är Ungdomsledare på klubben på en fördjupningskurs i Olofström för Ungdomsledare - Ta täten! Syftet var förstås att de ska få chansen att utvecklas i sitt ledarskap. Ny aktuell forskning visar ju att stallet är en miljö som både fostrar och utvecklar tjejer att bli ledare/chefer. Mer om detta kan du läsa här. Denna forskning borde alla ta del av och framförallt föräldrar till barn som är i stallet och som kanske tvivlar på att det är rätt miljö för deras barn. Till och med Johan har börjat hoppas på att Elsa ska bli hästintresserad och "hänga" i stallet när hon blir lite äldre.

"ATT TÄMJA EN HÄST SOM ÄR STOR OCH VILD OCH SOM HANTERAS AV FLICKOR SOM VÄGER 40 KG HANDLAR I FÖRSTA HAND INTE OM FYSISK STYRKA UTAN SNARARE OM FÖRMÅGA ATT KUNNA KOMMUNICERA."

Citat hämtat ur "STALLET - EN JORDNÄRA LEDARSKOLA"
Färska fakta kring forskning om stalltjejer

1 kommentar:

Hästdagbok om Janna fan Althena sa...

Så sant ! Och faktum är att hästtjejer har ett gott rykte då det gäller anställningar. Att hålla på med hästar är ett stort plus i kanten då man söker jobb. Har man dessutom engagerat sig i styrelser och ungdomssektioner så ger det ytterligare plus.